Gołąbki (autor mzosia) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

½ kg mięsa mielonego,
½ kg kapusty pekińskiej,
2 cebule (pokroić w piórka),
¾ szkl. surowego ryżu,
¾ szkl. sypkiej kaszki manny,
4 jaja,
sól, pieprz.
Zalewa:
7 szkl. wody,
3 kostki rosołowe,
1 słoik koncentratu,
można dodać trochę keczupu

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki razem wymieszać i uformować klopsy (około 20 szt.). Obtoczyć w tartej bułce i smażyć na oleju z obu stron.Zalewę zagotować.Klopsy włożyć do brytfanny, zalać zalewą i dusić na małym ogniu 1 godz. Smacznego.

Jak podawać?

Podawać na gorąco jako danie główne z pieczywem lub ziemniakami puree, polane sosem, który się utworzył.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćśredni
Porcje10
Autormzosia

Gołąbki (autor mzosia): Podobne przepisy

Gołąbki (autor mzosia): wypróbuj również

Gołąbki z grzybami

... polskiej i zabrać się do roboty. Jedną z tradycyjnych potraw są gołąbki. Jakie pomysły na nie możemy wykorzystać? Jak zrobić gołąbki z grzybami? Te i inne informacje znajdziesz w poniższym artykule. ... polskiej i zabrać się do roboty. Jedną z ...

dawno temu

Gołąbki z kaszą

... . Niezastąpione są tu oczywiście pierogi albo naleśniki z różnym farszem świetnie sprawdzające się także w formie zapiekanej. Mało osób jednak wie, że w podobny sposób możemy wykorzystać gołąbki. Przeczytaj poniższy artykuł, a poznasz wariacje ...

dawno temu

Jak zrobić gołąbki bez zawijania?

... Gołąbki, gołąbki, gołąbki... ciągle za tobą chodzą, nie możesz pracować, bo o nich myślisz, nie potrafisz się skupić, bo prawie czujesz ich kuszący zapach. Nie chce ci się ich robić, bo to tyyyle ... pracy i przynajmniej 2 godziny w kuchni. A ...

dawno temu

Ponadczasowe gołąbki – jakie Ty wybierasz?

... Tradycyjne gołąbki – kto ich nie lubi? To proste w wykonaniu danie złożone z ryżu i mięsa owiniętych w liście kapusty, to potrawa, która smakuje wyśmienicie, a sztuka jej przyrządzenia wcale ... nie jest trudna, dlatego jeśli dotąd kupowaliście ...

dawno temu

Gołąbki z mięsem

... od innych i rozpocząć w pełni samodzielną przygodę z kulinariami. Nie wiesz, od czego zacząć? Dość prostym i efektywnym daniem są tradycyjne gołąbki z mięsem. Zobacz, w jaki sposób je przygotować oraz poznaj inne zastosowania mięsa mielonego w ...

dawno temu

Gołąbki w postaci zupy - jak to możliwe?

... Wczoraj były gołąbki bez zawijania, a dziś jeszcze większe szaleństwo. Co powiecie na zupę gołąbkową. Smakuje prawie jak gołąbki, tylko nie trzeba poświęcać czasu na umieszczanie farszu w liściach ... . To doskonały pomysł na obiad dla całej ...

dawno temu

Smaki Świata - Armenia

... raz na obfity obiad z deserem. A moje propozycje to Wospow sup (zupa z czerwonej soczewicy), Tpow tolma (gołąbki w liściach winogron) i słynny Tort Armine. Smacznego! ... raz na obfity obiad z deserem. A moje propozycje to Wospow sup (zupa z ...

dawno temu

Potrawy z kapusty

... Kapusta w tradycji kuchni polskiej obecna jest już od XIV wieku. Przez stulecia receptury na przygotowywanie z niej potraw były udoskonalane, dzięki czemu dziś możemy do woli się rozkoszować smakiem świątecznego kapuśniaka, surówki ze świeżej ...

dawno temu

Śladami jaguara

... Trzeba zacisnąć zęby, przyłożyć się do pracy, ewentualnie grać systemem w lotto. I zobaczyć, co z tego wyniknie. Z pracy i uporu z reguły coś wynika. Z bezczelności i kombinowania również. Każdy ma wolny wybór – byle nie leżeć i nie gapić się w ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - jak je odtworzyć?

... Prawdziwy domowy rosół z makaronem, gulasz z kaszą lub kluskami czy „polskie” spaghetti bolognese, znane w Polsce lat osiemdziesiątych jako makaron z mięsem i pomidorowym sosem… Do tego gołąbki ... z sentymentem do smaków dzieciństwa. Zabierając ...

dawno temu

"Zagubiona tożsamość", Phillip Margolin

... Phillip Margolin należy do dużej grupy solidnych autorów thrillerów (wydawanych w ogromnej mierze w wydawnictwie Albatros), którzy zapewniają rozrywkę i nikt o zdrowych zmysłach nie posądzi ... dla autora thrillerów dziwnym – ujmującym ciepłem. ...

dawno temu

Sos pomidorowy do makaronu

...    Idealny do pizzy i jeszcze lepszy do spaghetti Napoli. Taki właśnie jest sos pomidorowy. Wyrazisty smak sprawia, że można go także wykorzystać jako dodatek do gołąbków, tortilli, burritos, warzyw, pulpetów mięsnych czy w postaci dipu do ...

dawno temu

Placek po zbójnicku

... Treściwe danie dla całej rodziny – większość z nas szuka takiego pomysłu co weekend. Kuchnia polska posiada wiele propozycji, jednak z czasem może okazać się, że ulubiony kotlet schabowy bądź gołąbki ...

dawno temu

Dekolt zdradza nasz wiek. Jak poprawić jego wygląd?

... również się starzeje. Co więcej, jest na trzecim miejscu pod względem najczęściej odmładzanych części ciała – zaraz po twarzy i szyi. O tym, jak zadbać o dekolt, mówi dr Marek Wasiluk – lekarz medycyny estetycznej, założyciel warszawskiej ...

5 miesięcy temu

„Autor widmo”, Roman Polański

... . Przeważająca większość dziennikarzy padła na kolana, nazywając Autora widmo najwybitniejszym dziełem Polańskiego od czasu Chinatown. Ale znaleźli się też i tacy, którzy dopatrują się tutaj świadectwa ... i będącego swoistym hołdem dla ...

dawno temu

Kontrowersje wokół Jana Pawła II. "Jak mógł zostać świętym?"

... Autor "Dziennika watykańskiego" zapewnia, że w Stolicy Apostolskiej trwa walka o władzę. ... się tam od wieków walką o władzę. Autor komentuje, że społeczeństwo wyobraża sobie Watykan jako wielką korporację, w której ostateczne decyzje należą do ...

dawno temu

Powiązane Tematy