Składniki:
schab lub pierś z indyka lub z kurczaka, olej, przyprawy, sól, pieprz, jajka, bułka tarta
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić jak na kotlety. Ważne, żeby rozbić, aby było bardzo cienkie, wręcz prześwitujące. Rozbite mięso posypujemy przyprawami wg smaku. Mogą to być przyprawy zmieszane do mięs, jakie kto ma. Sól i pieprz do smaku. Gotujemy na twardo jajka, studzimy, obieramy. Tyle jajek, ile kotletów. Następnie każde jajko owijamy w przygotowane mięso tak, aby dokładnie przylegało. Obtaczamy w rozbitym surowym jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni.
Jak podawać?
Podajemy na gorąco lub na zimno przekrojone na pół jako przystawka.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | goska |