Podpiwek - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Kawa zbożowa 1 paczka palona, nie instant,
2 g suszonego chmielu,
2 g drożdży,
5 l wody,
0,5 kg cukru,
parę butelek po winie lub szampanie z korkami

Jak przyrządzić?

Kawę zagotować z chmielem, wystudzić, dodać cukier. Drożdże zanim wlejemy do butelki, przepuszczamy przez płótno, bo to, co będzie pływało w podpiwku, będzie mało apetyczne, chociaż jadalne ;)

Potrzebne przybory:

butelki po winie lub szampanie z korkami

Uwagi:

Miłym uzupełnieniem jest dodanie do gotowanego podpiwku mielonych owoców jałowca.Butelka musi być mocna, najlepiej z wina lub szampana.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Trudnośćprosty
Porcje5 litrów
AutorAndrzej

Podpiwek: Podobne przepisy

Powiązane Tematy