Składniki:
1 kg żeberek wieprz., 1/2 butelki keczupu pikantnego, 2 łyżki miodu, łyżka musztardy, vegeta, pieprz, chili, czosnek, 2 łyżki oleju
Jak przyrządzić?
Wymieszać keczup (najlepszy jest Kotlin!!) z miodem, musztardą, przyprawami i olejem, do tego sosiku wrzucić żeberka pokrojone, porządnie to wszystko zamieszać i zostawić na ile się chce. Można na godzinę i można na noc. Potem to wszystko wyłożyć na patelnię lub do brytfanki, chodzi o to, że najlepiej, jak jest jedna warstwa żeberek. Zalać wodą i dusić pod przykryciem, aż zostanie malusio wody, odkryć i czekać, aż się przyrumienią, co następuje bardzo szybko.
Uwagi:
Nawet jeżeli ktoś nie lubi żeberek, to te na pewno pokocha. Tak jak moja rodzina.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | fruitman |