Składniki:
300 g kapusty kiszonej, jeden duży surowy burak, 1/2 cebuli (niekoniecznie), przyprawy do smaku (według gustu)
Jak przyrządzić?
Buraka ściermy na tarce, kapustę proponuję przepłukać na sitku, cebulkę kroimy na drobną kostkę. Wszystko wymieszać i gotowe! Można dodać troszkę oleju, pieprzu lub kucharka zależnie od indywidualnych upodobań ;)
Uwagi:
Sałatka jest lekka i bardzo smaczna. Kwaśny posmak kapusty łagodzi słodki burak (koniecznie surowy). Polecam jako kolację dla osób, które chcą zrzucić parę kilogramów ;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 75 kcal/100 g |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | LALA-25 |