Dietetyczny biszkopt
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/przepis-na-biszkopt-212e6505f436,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Ten przepis na biszkopt spodoba się wszystkim paniom, które dbają o linię, ale mają ochotę na chwilę zapomnienia. Czasem warto sobie odpuścić i sprawić małą przyjemność. Upieczenie takiego dietetycznego ciasta nie jest trudne. Sama zobacz.
Przygotuj:
- 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 2 szklanki glukozy
- 8 jajek
- 2 łyżki glukozy do posypaniaciasta
1. Oto jak powstaje ciasto biszkopt. Najpierw utrzyj jajka razem z glukozą na masę o konsystencji gęstej śmietany.
2. Dodaj teraz mąkę kukurydzianą i wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Wyłóż formę natłuszczonym pergaminem.
4. Pytasz o pyszne ciasta – biszkopt na pewno do nich należy. Włóż go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 20 minut. Powinien mieć jasnozłoty kolor.
5. Po wyjęciu dietetycznego biszkoptu posyp go glukozą. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze