Biszkopty dla dzieci
PATRYCJA • dawno temuDziś przepis na biszkopciki dla rocznych maluszków. Domowe ciasteczka smakują najlepiej i zawsze masz pewność, co do ich świeżości. Dlatego małym dzieciom warto serwować domowe wypieki. Biszkopciki sprawdzają się jako smaczny podwieczorek. Można je moczyć w herbatce lub mleku. Przepis poniżej.
Domowe biszkopciki
Składniki: 2/3 szklanki mąki, ½ szklanki cukru pudru, 3 jajka.
Sposób przyrządzenia: Umyj jajka pod bieżącą wodą i oddziel żółtka od białek. Ubij białka na sztywną pianę, dodają stopniowo pod koniec ubijania cukier puder. Połącz pianę z żółtkami. Na końcu dodawaj mąkę, delikatnie mieszając. Na blasze połóż papier do pieczenia i wylewaj na nim łyżeczką niewielkie kółka z masy. Wstaw biszkopciki do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz do czasu, aż ciasteczka osiągną złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika i przestudzeniu przechowuj biszkopty w pojemniku z pokrywką, aby nie zawilgotniały.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze