Biszkopty dla dzieci
PATRYCJA • dawno temu

Dziś przepis na biszkopciki dla rocznych maluszków. Domowe ciasteczka smakują najlepiej i zawsze masz pewność, co do ich świeżości. Dlatego małym dzieciom warto serwować domowe wypieki. Biszkopciki sprawdzają się jako smaczny podwieczorek. Można je moczyć w herbatce lub mleku. Przepis poniżej.
Domowe biszkopciki
Składniki: 2/3 szklanki mąki, ½ szklanki cukru pudru, 3 jajka.
Sposób przyrzÄ…dzenia: Umyj jajka pod bieżącÄ… wodÄ… i oddziel żółtka od biaÅ‚ek. Ubij biaÅ‚ka na sztywnÄ… pianÄ™, dodajÄ… stopniowo pod koniec ubijania cukier puder. Połącz pianÄ™ z żółtkami. Na koÅ„cu dodawaj mÄ…kÄ™, delikatnie mieszajÄ…c. Na blasze połóż papier do pieczenia i wylewaj na nim Å‚yżeczkÄ… niewielkie kółka z masy. Wstaw biszkopciki do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz do czasu, aż ciasteczka osiÄ…gnÄ… zÅ‚oty kolor. Po wyjÄ™ciu z piekarnika i przestudzeniu przechowuj biszkopty w pojemniku z pokrywkÄ…, aby nie zawilgotniaÅ‚y.Â
Â

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze