Składniki:
200 g margaryny (do ciasta),
1 kostka masła (do masy),
2 łyżki miodu płynnego,
4 jajka,
3/4 szkl. cukru,
2 szkl. mąki,
2 łyżeczki sody,
1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego,
1 paczka orzechów włoskich
Jak przyrządzić?
Ciasto:Wymieszać mąkę, cukier, sodę, żółtka, białka ubić osobno na sztywno i również dodać do ciasta oraz roztopioną i ostudzoną margarynę wymieszaną z miodem. Upiec trzy oddzielne placki ok. 10 min (foremkę wyłożyć papierem).Masa:Puszkę z mlekiem słodzonym gotować 3 godziny. Po ostudzeniu utrzeć z kostką masła.Przełożyć upieczone placki masą, posypać zmielonymi orzechami.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 190 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Majakaja |