Pasztida z pieczarkami

Przepis kulinarny

Składniki:

50 dag pieczarek,
2 cebule,
4 jajka,
2 serki wiejskie,
1 mała śmietana kwaśna,
10 dag parmezanu,
0,5 szkl. mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
3 dag masła,
ząbek czosnku,
pieprz, sól, bazylia,
bułka tarta

Jak przyrządzić?

Pieczarki podsmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulką, czosnkiem i przyprawami. Odstawić do ostygnięcia.Jajka rozbic mikserem, dodać serek wiejski, starty parmezan,śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzone pieczarki. Wymieszać delikatnie. Masę przełożyć do wysypanej bułką tartą blaszki, na wierzch ułożyć wiórki masła. Zapiekać w piekarniku ok. 50 min.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
AutorEffka

Pasztida z pieczarkami: Podobne przepisy

Pasztida z pieczarkami: wypróbuj również

Powiązane Tematy