Składniki:
uszka z mięsem,
2 ogórki zielone,
pęczek koperku,
puszka kukurydzy,
2 łyżki majonezu,
2 ząbki czosnku,
sól
Jak przyrządzić?
Uszka ugotować (nie rozgotować), ogórek pokroić w kostkę, pokroić drobno koperek, czosnek wycisnąć, dodać kukurydzę. Wszystko wymieszać, posolić i dodać majonez.
Potrzebne przybory:
garnek, deska, miska i przydałaby się jakaś łyżka
Jak podawać?
Na zimno.
Uwagi:
Ulubiona sałatka mojego męża, jak obiecam, że ją zrobię, to On zrobi dla mnie wszystko. Polecam!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Usia |