Składniki:
1 kg sandacza,
2-3 listki melisy,
3 małe cebulki,
1 ząbek czosnku,
1/2 szklanki mleka,
1/2 kg mąki pszennej typ 600,
przyprawy do smaku.
Sos:
200 ml śmietanki 36%,
1-2 łyżki mąki,
olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Sandacza uderzyć młotkiem, aby zemdlał:) Później go oczyścić. Na koniec wszystko, co podałam, wrzucić mu do brzucha i zaszyć. Na petelnię wlać śmietanę i rozprowadzić mąkę. Sandacza piec w mikrofali przez 1 godzinę. Polać śmietaną. Podawać ze świeżo zmieloną papryką. Smacznego !!!!
Potrzebne przybory:
Młotek, deska, patelnia, tłuczek, łyżka, nitka i igła.
Jak podawać?
Na gorąco, polane sosem i oprószone świeżo zmieloną papryką.
Uwagi:
Uważajcie dzieci przy czyszczeniu sandacza !!!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 12 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 80 zł |
Autor | Ciocia Henia |