Kromeczka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kromki chleba, masło lub domowy smalec, plaster żółtego sera, czosnek świeży lub suszony.

Jak przyrządzić?

Gdy nas dopadnie głód, a w lodówce puchy... Nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku kromeczkę, smarujemy tym, co jest (smalec domowy, masło - może być roślinne) i smażymy na podgrzanej patelni do podrumienienia. Nakładamy po cienkim plasterku sera i jeszcze szybko na patelnię. Naprawdę niezłe. Jeżeli nie ma czosnku, to najpierw smarujemy, a potem posypujemy sproszkowanym czosnkiem (przed smażeniem).

Potrzebne przybory:

nóż, patelnia

Jak podawać?

Szybko.

Uwagi:

W ten sposób nawet jak mam sporo w lodówce, podgrzewam bułki - tylko już bez smarowania, przykrywam na krótko pokrywką i jest jak świeża.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Porcjewedle uznania
Autorelzunia2104

Kromeczka: Podobne przepisy

Kromeczka: wypróbuj również

Pomysł na sylwestra – finger party

... ). Salami – jak wyżej (półplasterki). Szprotki – na pół. Camembert – w paski. Bagietki – na małe kromeczki. Kromeczki rozkładamy na talerzach. Bierzemy rękaw cukierniczy, nakładamy do niego dowolną ... z naszych mas (jajeczno – pieczarkową, lub ...

dawno temu

Powiązane Tematy