Składniki:
kromki chleba, masło lub domowy smalec, plaster żółtego sera, czosnek świeży lub suszony.
Jak przyrządzić?
Gdy nas dopadnie głód, a w lodówce puchy... Nacieramy przekrojonym ząbkiem czosnku kromeczkę, smarujemy tym, co jest (smalec domowy, masło - może być roślinne) i smażymy na podgrzanej patelni do podrumienienia. Nakładamy po cienkim plasterku sera i jeszcze szybko na patelnię. Naprawdę niezłe. Jeżeli nie ma czosnku, to najpierw smarujemy, a potem posypujemy sproszkowanym czosnkiem (przed smażeniem).
Potrzebne przybory:
nóż, patelnia
Jak podawać?
Szybko.
Uwagi:
W ten sposób nawet jak mam sporo w lodówce, podgrzewam bułki - tylko już bez smarowania, przykrywam na krótko pokrywką i jest jak świeża.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | wedle uznania |
Autor | elzunia2104 |