Buła z jajkiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 słodka bułka,
1 jajko,
plaster szynki,
plaster żółtego sera,
cebula,
ogórek,
papryka czewona,
sól,
pieprz

Jak przyrządzić?

Odcinamy górną część bułki, wydrążamy środek, do którego wkładamy plaster szynki. Następnie wbijamy całe jajko, nie zapominając o przebiciu błonki żółtka. Całość solimy i pieprzymy. Na jajko kładziemy odrobinę posiekanej cebulki oraz 3-4 plasterki ogórka. Przykrywamy żółtym serem i dekorujemy paseczkami czerwonej papryki. Tak przygotowaną bułkę wkładamy do kuchenki mikrofalowej o mocy 800 W na 2 minuty.

Jak podawać?

Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu z sosem czosnkowym lub keczupem.

Uwagi:

Należy pamiętać o przebiciu błonki żółtka w jajku, gdyż pod wpływem podgrzewania w mikrofalówce nieprzebite żółtko wybuchnie i bułka będzie wyglądać mało apetycznie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania2 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Autorpaluch

Buła z jajkiem: Podobne przepisy

Buła z jajkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy