Składniki:
3 torebki ryżu, 5 korniszonów, 15 dag sera żółtego, 4 jaja, puszka kukurydzy, papryka czerwona, pół zielonej, pół żółtej, majonez, keczup, musztarda, pieprz, sól, chili
Jak przyrządzić?
Ugotować ryż. Ostudzić, jaja ugotować. Ostudzić. Wszystkie składniki pokroić w kosteczkę. Jeżeli ryż był posolony podczas gotowania, nie trzeba solić sałatki. Popieprzyć, dodać chili. W misce wymieszać słoik majonezu z 4 łyżkami keczupu i 2 łyżkami musztardy. Wlać otrzymany sos do pokrojonych składników, wymieszać.
Uwagi:
Ilość musztardy, keczupu jest dowolna, według uznania. Po prostu za każdym razem sałatka będzie miała inny smak (co nie znaczy gorszy!).
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | fruitman |