Przebojowa ryżowa

Przepis kulinarny

Składniki:

3 torebki ryżu, 5 korniszonów, 15 dag sera żółtego, 4 jaja, puszka kukurydzy, papryka czerwona, pół zielonej, pół żółtej, majonez, keczup, musztarda, pieprz, sól, chili

Jak przyrządzić?

Ugotować ryż. Ostudzić, jaja ugotować. Ostudzić. Wszystkie składniki pokroić w kosteczkę. Jeżeli ryż był posolony podczas gotowania, nie trzeba solić sałatki. Popieprzyć, dodać chili. W misce wymieszać słoik majonezu z 4 łyżkami keczupu i 2 łyżkami musztardy. Wlać otrzymany sos do pokrojonych składników, wymieszać.

Uwagi:

Ilość musztardy, keczupu jest dowolna, według uznania. Po prostu za każdym razem sałatka będzie miała inny smak (co nie znaczy gorszy!).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorfruitman

Przebojowa ryżowa: Podobne przepisy

Przebojowa ryżowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy