Sałatka pierzynka warstwowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jajek, puszka tuńczyka w oleju, ser żółty, puszka kukurydzy, majonez

Jak przyrządzić?

Jajka gotujemy, po ugotowaniu oddzielamy żółtko od białka. Białko ścieramy na tarce (po grubszej stronie), żółtko również ścieramy, ale badzo drobno.Do miski nakładamy od dołu: starte białko,kukurydzę (całą puszkę),tuńczyka (całą puszkę), starty żółty ser (ilość w zależności od potrzeb).Całość smarujemy jedną warstwą majonezu (najlepiej rozpuścić majonez w odrobinie wody, będzie się lepiej rozprowadzał).Na końcu całość posypujemy startym żółtkiem. Smacznego.

Jak podawać?

Gotową sałatkę nakładamy warstwowo (nie mieszamy).

Uwagi:

Miska na sałatkę powinna być niska, ale szeroka. W innej na pewno będzie smakowało tak samo:))

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorSoleil

Sałatka pierzynka warstwowa: Podobne przepisy

Sałatka pierzynka warstwowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy