Składniki:
makaron (np. świderki),
kilka ząbków czosnku,
kilka łyżek oleju lub oliwy,
papryka słodka,
ser żółty kilka plastrów,
keczup,
sól, zioła prowansalskie
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron tak, żeby nie był za miękki.Na rozgrzaną oliwę (lub olej) wrzucamy pokrojone w plasterki ząbki czosnku, lekko podsmażamy, dodajemy papryki słodkiej i ziół prowansalskich i soli.Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron wymieszany z przysmażonym czosnkiem, na górę kłądziemy kilka plastrów sera żółtego.Wkładamy do piekarnika (180 st.) i zapiekamy ok. 20-30 minut.
Potrzebne przybory:
patelnia, naczynie żaroodporne
Jak podawać?
Z keczupem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | cząstka |