Składniki:
- 3 torebki ryżu
- sos ze sloika Uncle Ben's tradycyjny Bolognese
- 3 ogórki kosnerwowe średnie
- sos z proszku pieprzowy Knorr
- 1 duży pomidor
- 2 duze pieczarki
- 1 duża cebula
- starty ser.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować. Sos Uncle Ben's wlać na patelnię, dodać pokrojowe w plastry ogórki i pieczarki oraz w kostkę cebulę i pomidory. Sos pieprzowy rozprowadzić w 300ml zimnej wody tak by nie bylo gródek, dodać do sosu na patelni. Ryz polewać tak przygotowanym sosem. Posypać serem.
Uwagi:
Ryż mozna po ugotowaniu także smażyć na patelni razem z sosem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 porcje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | natalka |