Ryż z sosem włoskim - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 torebki ryżu
- sos ze sloika Uncle Ben's tradycyjny Bolognese
- 3 ogórki kosnerwowe średnie
- sos z proszku pieprzowy Knorr
- 1 duży pomidor
- 2 duze pieczarki
- 1 duża cebula
- starty ser.

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować. Sos Uncle Ben's wlać na patelnię, dodać pokrojowe w plastry ogórki i pieczarki oraz w kostkę cebulę i pomidory. Sos pieprzowy rozprowadzić w 300ml zimnej wody tak by nie bylo gródek, dodać do sosu na patelni. Ryz polewać tak przygotowanym sosem. Posypać serem.

Uwagi:

Ryż mozna po ugotowaniu także smażyć na patelni razem z sosem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje3-4 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt10 zł
Autornatalka

Ryż z sosem włoskim: Podobne przepisy

Ryż z sosem włoskim: wypróbuj również

Powiązane Tematy