Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 puszka kukurydzy,
- 2 łyżki obranego słonecznika,
- pół pęczka szczypiorku,
- dwie łyżki oliwy,
- łyżka soku z cytryny,
- sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Odcedzić fasolkę zimną wodą, przesypać do miski, odlać z kukurydzy wodę i również przesypać do miski, podpiec na patelni (bez dodatku tłuszczu) słonecznik. Dodać do reszty składników. Pokroić drobno szczypiorek. Dodać. Zmieszać oliwę z cytryną i przyprawami (sos winegret) i polać całość. Wymieszać.
Uwagi:
Znika w oka mgnieniu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Kasiunia |