Składniki:
CIASTO:
- 4 jaja,
- 3/4 szkl. cukru,
- 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- 2 łyżki kakao,
- 4 łyżki wody.
KREM:
- 2 budynie śmietankowe,
- 0,6 l. mleka.
MASA KAWOWA:
- 2 śnieżki,
- 4 saszetki kawy cappuccino orzechowej,
- 2 łyżki żelatyny,
Jak przyrządzić?
CIASTO:
Pianę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce cukru, ciągle ubijając. Kiedy cukier się rozpuści, dodajemy resztę produktów i dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 30 minut.
KREM:
2 budynie gotujemy w 0,6 litra mleka. Jak ostygną dodajemy margarynę i miksujemy na puszystą masę. Nakładamy na ciasto.
MASA KAWOWA:
Gotujemy mleko i rozpuszczamy w nim 4 saszetki kawy. Pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy śnieżki w proszku i miksujemy. Dodajemy wcześniej rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę i mieszamy. Następnie nakładamy na krem.Wierzch możemy polać polewą czekoladową.SMACZNEGO!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 1 min. |
Autor | Agata |