Składniki:
- 200g soczewicy,
- duża cebula,
- 30 dag żółtego sera,
- 5 łyżek majonezu,
- 2 duże jabłka,
- łyżka soku z cytryny,
- sól,
- pieprz,
- natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Soczewice gotujemy przez około 30 minut w nieosolonej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Do jeszcze gorącej soczewicy dodajemy starty żółty ser i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Jabłka obieramy kroimy w kosteczkę, dorzucamy do sałatki. Doprawiamy majonezem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dekorujemy natką.
SMACZNEGO!!!
Uwagi:
Sałatka łatwa zdrowa i naprawdę PYSZNA!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska :-) |
Autor | ruda |