Składniki:
- 1,5 kostki masła,
- galaretka owocowa,
- cukier waniliowy,
- 3 szklanki mleka,
- 8 żółtek,
- 3 łyżki mąki kartoflanej,
- 3 łyżki mąki krupczatki,
- 8 łyżek cukru,
- truskawki (mogą być jagody lub inne miękkie owoce),
- biszkopty lub biszkopt.
Jak przyrządzić?
2,5 szklanki mleka z cukrem waniliowym zagotować. Żółtka ubić z cukrem, dodać ½ szklanki mleka i obie mąki. Wlać na gotujące się mleko i ugotować. Wystudzić.Masło utrzeć, dodawać budyń. Ułożyć biszkopty, potem masę, truskawki, masa, truskawki. Na wierzch wylać galaretkę. Można do niej dodać owoce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mariusz96 |