Składniki:
- 1 kg karczku,
- olej,
- 2 ziołowe przyprawy do grilla,
- 2 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Karczek pokroić na cieniutkie plasterki, delikatnie rozbić. Natrzeć rozgniecionymi ząbkami czosnku. Przygotować zalewę:10-12 łyżek oleju wymieszać z ziołowymi przyprawami do grilla. Plastry karczku mocno obtoczyc w zalewie i pozostawić na ok. 20 min, żeby się przyprawy "przegryzły z mięsem". Po rozpaleniu grilla kłaść kawałeczki na ruszt i opiekać z dwóch stron przez ok. 20 min. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówkami (wg własnych upodobań). Przepyszny obiad dla conajmniej sześciu osób!!! Smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | paula74 |