Jak zrobić pieczone pomidory?
![Oliwka .](https://m.kafeteria.pl/default-female-29937fb77cd7362ef,20,20,1,0.png)
![](https://m.kafeteria.pl/pomidory-z-grilla-1bc5f4d054c2d4,730,0,0,0.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Pomidory z grilla są smaczne i stanowią doskonałą alternatywę dla szaszłyków. Świetnie pasują do pieczonej kiełbasy. Wprawdzie jest dopiero środa, ale miło już pomyśleć o sobotnim odpoczynku. Wyobraź sobie: woda, las, ty, ukochany i… pyszne pieczone pomidorki. Od razu chce się żyć i jest na co czekać, prawda?
Przygotuj:
- kilka pomidorów
- 100 g sera feta
- łyżkę soku z cytryny
- łyżkę posiekanej natki pietruszki
- oliwę z oliwek
Krok 1
Przekrój pomidory na pół.
Krok 2
Potrawy z grilla nie wymagają na szczęście wielu przygotowań. Wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z natką pietruszki i sokiem z cytryny.
Krok 3
Pomidory z grilla już prawie gotowe. Posmaruj je przygotowaną marynatą i posyp startym serem.
Krok 4
Ułóż pieczone pomidory na tacce aluminiowej do grilla i piecz je 10 minut. Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze