Składniki:
3 pomidory, ser feta, 1 łyżeczka oliwy, bazylia, 1 łyżeczka miodu, pieprz, 2 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Pomidory przekrawamy na pół, połówki układamy na blachę do pieczenia, skrapiamy je odrobiną miodu, posypujemy bazylią, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem. Na wierzchu polewamy je odrobiną oliwy. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni, pieczemy ok. 25 min, aż brzegi się przyrumienią. Po wyjęciu posypujemy serem feta.
Jak podawać?
Idealny dodatek do mięs lub jako przystawka przed daniem głównym. Pasują po prostu do każdego dania :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | karola |