Schab w miodzie

Przepis kulinarny

Składniki:

- schab w plastrach, bez kości,
- miód,
- cytryna,
- musztarda,
- pieprz,v
- sól.

Jak przyrządzić?

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Należy przygotować marynatę z ok. 7-8 łyżek miodu, soku z połowy cytryny, ok. 2-3 łyżek musztardy, soli i pieprzu.Schab nacieramy marynatą, układamy w miseczce i zalewamy pozostałą marynatą.Wkłaadamy do lodówki na ok. 3-4 godz.

Uwagi:

Dobrze jest w trakcie grillowania posmarować mięso miodem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autormonika

Schab w miodzie: Podobne przepisy

Schab w miodzie: wypróbuj również

Powiązane Tematy