Bagietka z masłem czosnkowym i serem

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 bagietka,
- pół kostki masła,
- 3 ząbki czosnku,
- sól,
- biały pieprz,
- ok. 30 dag sera żółtego,
- folia aluminiowa do zawinięcia bagietki.

Jak przyrządzić?

Bagietkę nadkrajamy co 3 centymetry,uważając żeby jej nie przeciąć, następnie przygotowujemy sobie masło czosnkowe, masło musi być miękkie(jezeli jest twarde to go lekko zmiękczamy w mikrofali, na najniższym stopniu), do masła dodajemy rozdrobniony czosnek, trochę białego pieprzu, troszeczke soli (maleńką szczyptę), ser kroimy w plasterki, no i zaczynamy faszerować naszą bagietkę, nadkrojone kromki smarujemy masłem czosnkowym i w te kieszonki pakujemy żółty ser (mogą być po dwa plasterki lub jak ktoś lubi trochę wiecej, ważne żeby nie przesadzić). Następnie owijamy bagietkę folią aluminiową i kładziemy na grilla (musimy pamietac, żeby nie kłasc bagietki na ostry żar, ponieważ sie spali), pieczemy ok. 15-20 minut, ciągle sprawdzając czy sie nie przypala (czas pieczenia bagietki zależny jest od tego, jak bardzo grill jest nagrzany).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorKaja

Bagietka z masłem czosnkowym i serem: Podobne przepisy

Bagietka z masłem czosnkowym i serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy