Składniki:
- kalafior,
- majonez,
- 3 zabki czosnku,
- 4 łyżki smietany,
- szczypta soli do smaku,
- pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Ugotowac kalafiora w osolonej wodzie,nastepnie ulożyc rózyczki kalafiora na talerzu, ostudzic i polac przygotowanym sosem majonezowo-czosnkowym.
Przygotowanie sosu:
majonez wymieszać ze smietana, dodac do tego wycisniete 3 zabki czosnku, doprawic sola i pieprzem do smaku.
Uwagi:
Takim samym sosem mozemy polac pomidory.
Przygotowanie:
Pokroic pomidory w plastry ulozyc na talerzu, posypac starym na drobno zółtym serem, a nastepnie polac sosem majonezowo-czosnkowym.
Rewelacja jako dodatek do wedlin.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | beata.s |