Składniki:
- 2 woreczki ryżu ugotowanego,
- 60-70 dkg pieczarek,
- 1 kukurydza w puszce,
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 3-4 ząbki czosnku,
- majonez Winiary,
- sól, pieprz do smaku,
- 1 cebulka.
Jak przyrządzić?
Surowe pieczarki zetrzeć na tarce (grube oczka)i usmażyć na odrobinie oleju z cebulką pokrojoną w kostkę, tak aby odparował sok pieczarkowy i ostudzić. Wyłożyć pieczarki do zimnego ryżu wraz z kukurydzą, pokrojone w kostkę jajka i przeciśnięty czosnek. Posolić, popieprzyć do smaku i wymieszać z majonezem. Jeżeli ktoś lubi czosnek można dodać go więcej, według własnej woli.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | czarna |