Sk艂adniki:
- 3 jajka,
- 3 lyzki maki,
- 3 lyzki cukru,
- lyzeczka proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy.
Jak przyrz膮dzi膰?
Wlaczyc piekarnik, ok.180 st. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubic mikserem do uzyskania konsystencji gestej smietany, m膮k臋 wymieszan膮 z proszkiem do pieczenia wsypac przez sitko i delikatnie wymieszac, wylac na duza blache z piekarnika (wylozona wczesniej papierem do pieczenia!)
Piec 5-10 min., wylozyc goraca na sciereczke, zdjac delikatnie papier i razem zwinac w rolade, pozostawic do ostygniecia, ubic 250 ml smietany 30% (pod koniec dodac 1-2 艂y偶ki cukru pudru), wylozyc na rozwinieta rolade, na to np. jagody, zwinac i zawinac w folie aluminiowa, schlodzic w lodowce.
Pycha!
Uwagi:
Pilnowac pieczenia, bo przesuszona nadaje sie do schrupania, pasuja do niej wszystkie owoce: truskawki, jagody, banany.
Smakuje wysmienicie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 15 |
Kaloryczno艣膰 | du偶o |
Autor | tuchu |