Bajaderka (autor nutella)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 5 paczek herbatników- każda po 100g (najlepsze są Petit Beurre),
- 1 słoik dżemu śliwkowego lub wiśniowego,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 łyżki kakao,
- 1/2 kostki margaryny,
- 1/3 szklanki wody,
- 100g rodzynek,
- 1 zapach rumowy lub arakowy.

Jak przyrządzić?

1. Kakao, cukier, wodę i margarynę zagotować.

2. Do lekko przestudzonej masy dodać dżem, rodzynki, 3,5 paczki połamanych herbatników i zapach.

3. Resztę herbatników rozłożyć i wyłożyć na nich masę.

Uwagi:

Należy poczekać z krjeniem bajaderki by przestygła. Ważne jest też by herbatniki do masy były połamane na małe kawałki a nie pokruszone.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autornutella

Bajaderka (autor nutella): Podobne przepisy

Bajaderka (autor nutella): wypróbuj również

Powiązane Tematy