Pasta z avokado

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 awokado,
- 3 jaj na twardo,
- 1 mała cebula,
- 1-2 ząbki czosnku,
- sok z połowy cytryny,
- sól i pieprz do smaku,
- 1-2 łyżki majonezu.

Jak przyrządzić?

Awokado i jajka zetrzeć na tarce do jarzynki(grube oczka),cebule pokroić w drobną kosteczkę,czosnek przegnieśc przez praskę lub zetrzeć też na tarce. Awokado po starciu polać sokiem z cytryny zeby nie zciemniało, dodać pozostałe składniki i doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez.

Uwagi:

Pyszna pasta do chleba, tylko avokado szybko ciemnieje więc trzeba je szybko potraktować sokiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Trudnośćprosty
AutorBasia

Pasta z avokado: Podobne przepisy

Pasta z avokado: wypróbuj również

Powiązane Tematy