Składniki:
- 5 jajek,
- 1 szkl. cukru,
- 2 szkl. mąki,
- 1 pół łyzeczki proszku do pieczenia,
- pół szkl. oliwy.
Kruszonka:
- pół szkl. cukru,
- 100 gr wiorek kokosowych,
- mniej niż pół kostki margaryny,
- owoce: obojętnie jakie.
Jak przyrządzić?
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, olej i proszek do pieczenia. Ciasto wyłożyć na blachę, na wierzch ułożyć owoce. Następnie wkładamy do garnka składniki na kruszonkę, czyli margarynę, cukier, wiórki i roztapiamy na małym ogniu; póżniej łyżką nakładamy to na owoce.
Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Autor | ewa |