Cebulka panierowana

Przepis kulinarny

Składniki:

- 3 średnie cebule,
- sól,
- pieprz (ew. zioła, vegeta itd., co kto lubi),
- mąka,
- jajo,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w talarki, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące, jaju (rozmąconym) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju nadając takiej złocistości i chrupkości, jaką lubimy najbardziej.

Potrzebne przybory:

Patelnia.

Jak podawać?

Doskonałe na ciepło i na zimno.

Uwagi:

Jest to przepyszna jarzynka do wątróbki, ale też różnych mięs, moja siostra to je to na przykład z chlebem, a dzieci chrupią jak chrupki.Jeśli plasterki cebuli są cienkie, to jarzynka wyjdzie chrupiąca (ja taką właśnie wolę).Jeśli zaś plasterki są grubsze, to z zewnątrz będą chrupiące, a w środku soczyste (to ulubiona wersja mojego męża).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorklara

Cebulka panierowana: Podobne przepisy

Cebulka panierowana: wypróbuj również

Powiązane Tematy