Ryż z tuńczykiem

Przepis kulinarny

Składniki:

- pół kilograma ryżu,
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 1 puszka tuńczyka w oleju,
- 1 puszka groszku konserwowego,
- 2-3 cebule.

Jak przyrządzić?

Ryż ugotować al'dente, wrzucić kolejno tuńczyka z obydwu puszek, groszek, posiekaną drobno cebulę, wymieszać. Można podawać na ciepło i na zjmno. Jako danie lub przekąska.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt15 zł
AutorMałgosia

Ryż z tuńczykiem: Podobne przepisy

Ryż z tuńczykiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy