Składniki:
- pieczarki, 1 kg (lub mniej jak ktoś woli),
- 4 jajka,
- 1 cebula,
- majonez,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
1. pieczarki gotujemy, kroimy w kostkę.
2. ugotowane jajka i cebulę (surową) także kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek.
3. mieszamy z majonezem, doprawiamy.
Potrzebne przybory:
Garnek, miska, łyżka.
Jak podawać?
Na zimno z pieczywem.
Uwagi:
Bardzo prosta, szybka i smaczna.
Najlepiej kupić dużo pieczarek (mogą być tańsze, nie muszą ładnie wyglądać, po ugotowaniu i tak wszystkie równe), ponieważ gdy się gotują zdecydowanie tracą na wielkości.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Kasica |