Sk艂adniki:
- ananasy z puszki,
- mleko,
- m膮ka,
- 1 jajo,
- szczypta soli.
Jak przyrz膮dzi膰?
Mleko wymieszac z maka i sola na mase bez grudek. Ciasto powinno byc troche gestsze niz na nalesniki. Nie podaje ilosci - kwestia wprawy, ale za pierwszym razem tez wyjdzie:). Wbic jajko, wymieszac. Plastry ananasow maczac w ciescie (widelcem jest wygodnie) i klasc na rozgrzana patelnie, smazyc z obu stron na zloty kolor.
Jak podawa膰?
Dla zglodnialych znajomych w ostatniej chwili zrobione bedzie smakowac nawet z patelni :)
Uwagi:
Zamiast ananasow moga byc jablka pokrojone jakkolwiek, ale nie za drobno, bo sie rozplyna. Najlepsza szara reneta.
To nie jest nowy przepis - pewnie go znacie, ale tym, co nie znaja moze sie przydac. Pierwsze danie, ktore zrobilam sama, jak mama kiedys zapomniala o obiedzie - zawsze wychodzi i zawsze smakuje :)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | liwia |