Ananasy w ciescie

Przepis kulinarny

Składniki:

- ananasy z puszki,
- mleko,
- mąka,
- 1 jajo,
- szczypta soli.

Jak przyrządzić?

Mleko wymieszac z maka i sola na mase bez grudek. Ciasto powinno byc troche gestsze niz na nalesniki. Nie podaje ilosci - kwestia wprawy, ale za pierwszym razem tez wyjdzie:). Wbic jajko, wymieszac. Plastry ananasow maczac w ciescie (widelcem jest wygodnie) i klasc na rozgrzana patelnie, smazyc z obu stron na zloty kolor.

Jak podawać?

Dla zglodnialych znajomych w ostatniej chwili zrobione bedzie smakowac nawet z patelni :)

Uwagi:

Zamiast ananasow moga byc jablka pokrojone jakkolwiek, ale nie za drobno, bo sie rozplyna. Najlepsza szara reneta.

To nie jest nowy przepis - pewnie go znacie, ale tym, co nie znaja moze sie przydac. Pierwsze danie, ktore zrobilam sama, jak mama kiedys zapomniala o obiedzie - zawsze wychodzi i zawsze smakuje :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Trudnośćprosty
Autorliwia

Ananasy w ciescie: Podobne przepisy

Ananasy w ciescie: wypróbuj również

Powiązane Tematy