Składniki:
- ok. 0,7 dkg kiełbasy pokrojonej w kostkę,
- 6-8 średnich ziemniaków podsmażonych i pokrojonych w kostkę,
- 3-4 średnie cebule pokrojone w drobną kostkę,
- 1 puszka groszku,
- marchewka (jeśli świeża lub mrożona - gotować),
- 1 puszka fasolki konserwowej,
- 1 puszka koncentratu pomidorowego,
- olej do smażenia,
- natka pietruszki,
- sól, pieprz,
- papryka ostra, mielona - do smaku.
Jak przyrządzić?
Kiwecz najlepiej robić w dwóch patelniach.
Na oleju zeszklić cebulę dodać kiełbaskę, oddzielnie smażyć ziemniaki. Potem do patelni z kiełbaską dodać ziemniaki, groszek, marchewkę i fasolkę.
Wymieszać wszystko i poddusić.
Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojoną nać pietruszki.
Przyprawić solą, pieprzem i papryką do smaku. Wymieszać.
Jeszcze chwilę całość poddusić i podawać na gorąco.
Uwagi:
Zapewniam – PYSZNE!!!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Wioletta |