Składniki:
- łosoś wędzony,
- sałata lodowa,
- sałata szczępiasta czerwona,
- oliwki czarne,
- musztarda,
- cukier,
- sok z cytryny,
- zioła,
- czosnek,
- oliwa z oliwek,
- tosty,
- masło koperkowe.
Jak przyrządzić?
Sałatę dokładnie umyć i wysuszyć, rozdrobnic, ułozyc na środku talerza, polac dresingiem, ktory przyrządzamy z musztardy, dodajemy soku cytryny, cukru, powoli wlewajac oliwe z oliwek i mieszamy jak na majonez, na końcu dodajemy zioła i czosnek - konsynstencja jogurtu. Po polaniu sałaty dresingiem układamy dekoracyjnie wędzonego łososia, kładziemy pokrojone oliwki. Dekorujemy dresingiem i ziołami, podajemy z tostem z masłem koperkowym.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | maniu |