Składniki:
- opakowanie biszkoptów,
- dwie galaretki,
- 0,5 l serka bieluch (lub innego serka do serników).
Jak przyrządzić?
Wybieramy, którą galaretkę chcemy na wierzch (zeby ladnie wygladało), a którą do środka. Tę do środka zalewamy połową zalecanej na opakowaniu ilością wody, drugą-idącą na wierzch, zwykłą ilością. Kiedy wystygną, galaretkę z połowy wody mieszmy z serkiem. Wykładamy tortownicę biszkoptami po czym powoli wlewamy serek z galaretką. gdy masa zastygnie (najlepiej w lodowce) wylewamy na górę drugą galaretkę i czekamy az całość zastygnie. PYCHA!
Uwagi:
Wlewając galaretkę z serkiem na początku, robię to powoli i zostawiam je przykryte cienką warstwą, by nasiąknęły masą i nie wyplywały do gory; dopiero potem wlewam reszte masy;na gorę mozna dac bitą smietanę, owoce lub co tylko dusza zapragnie.Trzymamy ciasto w lodowce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Kasiuniaa |