Sk艂adniki:
- jakikolwiek typ krotkiego makaronu (penne, farfalle, maccheroni),
- kukurydza w puszce,
- ser,
- wedlina (szynka),
- parowka,
- pomidor,
- tunczyk,
- nieco oliwy z oliwek,
- sol,
- pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ugotowac makaron al dente, ostudzic (nawet pod biezaca zimna woda jak komus spieszno zjesc) pokroic w kostke co sie da pokroic, reszte (kukurydze, tunczyk) wrzucic od razu do duzej miski, dodac makaron i pozostale skladniki, doprawic sola, dosc obfita szczypta pieprzu i jak, to mowia wlosi dodac filo d'olio, to znaczy doslownie kropelke.
Uwagi:
Odradzam dodawanie majonezu, pasta jest wtedy ciezkostrawna, i podwojnie kaloryczna. Jak ktos ma, mozna dodac posiekana swieza bazylie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | it |