De Volaille

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka,
- paczka rodzynek,
- 10 dkg masła,
- 20 dkg żółtego sera,
- 1 jajko,
- bułka tarta,
- sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Piersi trochę stłuc (jak na schabowe), posolić i doprawić pieprzem do smaku, posmarowac delikatnie maslem, wlożyć kawełek sera (nieduży), zawinąć jak paszteciki i obtaczać w jajku i bulce. Smażyć.

Najlepiej smakuje na gorąco. Jeżeli ktos nie lubi dań slodkawych, mozna nie dodawac rodzynek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćśredni
AutorMonika_2039

De Volaille: Podobne przepisy

De Volaille: wypróbuj również

Powiązane Tematy