Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Obawiasz się ZDRADY? Zgłoś się do TESTERA WIERNOŚCI Ma najdłuższe nogi w kraju. Ludzie nie mogą oderwać od nich oczu Ile wydajemy na dziecko? Najwięcej rodzice pociech w wieku 10–12 lat Wynajmujesz mieszkanie przez internet? Uważaj na zbyt niską cenę Jak gwiazdy zwracają się do swoich TEŚCIÓW? Od urodzenia NIE MA RĄK. Pokazał, jak się goli KREW PĘPOWINOWA naturalnym lekiem na nowotwory? W Polsce już wdrażamy tę metodę MASAŻ STÓP. Przyjemność, która może uleczyć całe ciało Jest prekursorką artystycznego SELFIE. Jej zdjęcie konkuruje z kultowymi fotografiami świata Chirurgiczny sposób na MŁODY WYGLĄD? Lekarze ostrzegają przed zagrożeniem dla GAŁEK OCZNYCH KIM KARDASHIAN pokazała, jak przewija dziecko! Ten człowiek maluje oczami. Wykorzystał innowacyjną technologię