Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Czego nie wiesz na temat... BIELIZNY? BEYONCE reklamuje Brazylię! Jak rozmawiać z partnerem o seksie? Róbmy to poza sypialnią Pyszne BUŁECZKI z dodatkiem naturalnej witaminy C Żywiołowy taniec CHŁOPCA do piosenki Lady Gagi! Polacy na bakier z wodą i mydłem. "Co 10. rodak NIE MA SZCZOTECZKI do zębów" Witaminowa bomba zamiast masła. Trzy pomysły na PASTY DO KANAPEK Diagnozuje się ją częściej, niż faktycznie występuje. Wszystko o SKAZIE BIAŁKOWEJ Odchudzanie nie musi być drogie! TANIE ZAMIENNIKI dietetycznych produktów Nieoceniona broń w walce z wieloma chorobami. Każda matka powinna o tym wiedzieć Energetyk zamiast kawy? To najgorszy sposób na pobudzenie organizmu Ten błąd może kosztować zdrowie. Z czym nie należy łączyć GREJPFRUTA?