Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Prawdziwy rekordzista. Schudł 130 kg w 14 miesięcy! Poświęciły pustelnicze życie dla... konfitur. Niezwykła historia polskich sióstr Oczyszczają organizm, odchudzają. PRZYPRAWY, których nie może zabraknąć w kuchni Urlop ojcowski to nie wszystko. Tacie należy się więcej wolnych dni Skuteczny sposób, jak uchronić się przed kosztownymi SMS-ami Komosa ryżowa i amarantus, czyli pseudozboża Ma 9 lat i ciało jak z gumy. Polska może być z niej dumna EDYTA GÓRNIAK płacze. "Nie wiem jak, ale muszę nagrać płytę" Masz BOLESNE MIESIĄCZKI? To może być objaw groźnej choroby „Kochani rodzice, przyślijcie pieniądze”. Co zrobić, gdy dziecko wydało wszystko na wakacjach? Kobiece spoty wyborcze. Który NAJGORSZY? Jak WYCZYŚCIĆ SÓL i zadbać o buty po zimie?