Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Niewygodne szpilki? Posłuchaj rad stylistki Spadła samochodem w 50-metrową przepaść. Wydostała się dopiero po 3 dniach Idealne ciastka na deszczowe wieczory. 4 składniki i gotowe Firma kosmetyczna nabrała MAFFASHION. Kto zrobił jej manicure? Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha Tak RATUJĄ PORWANE KOBIETY. Prywatny detektyw zdradził techniki operacyjne Jak sprawdzić, czy WINOGRONA mają pestki? Polacy na bakier z wodą i mydłem. "Co 10. rodak NIE MA SZCZOTECZKI do zębów" Ukradli URNĘ Z PROCHAMI własnego dziadka! Myśleli, że to narkotyki Urządź sobie domowe SPA. Cztery pomysły na piękne włosy i skórę Męska płodność jest CORAZ GORSZA? Mężczyzna nie pomaga w domu? To może być twoja wina