Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

JUSTIN TIMBERLAKE zaśpiewał "Happy Birthday" polskiej fance! Beztroska praca ochroniarzy polskich gwiazd Kiedy jest najlepszy czas na seks? U kobiet i mężczyzn wygląda to inaczej Cersei Lannister uczy Jimmy'ego Kimmela jak SIAĆ POSTRACH Kiedy wrócić do ćwiczeń po porodzie? Jest kilka ważnych zasad Większy biust w 20 minut. Ryzykowny zabieg POWIĘKSZANIA PIERSI Są zdrowe tylko pozornie. Ilość cukru w nich zawarta wielokrotnie przekracza normę KSIĄŻKIEWICZ o macierzyństwie: "Nie jest łatwo" Oto, co dzieje się w płucach palacza! Eksperyment fizyka i... Marcina Prokopa Tak pracują w Polsce DZIEWCZYNY NA TELEFON! POLKA, która podbiła serce The Rolling Stones! TVP rusza z nowym REALITY SHOW "Rolnik szuka żony"