Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

PRAWIE POŁOWA CIĘŻARNYCH z niedoborem ważnego pierwiastka. To niebezpieczne dla dziecka Robisz ZAKUPY PRZEZ INTERNET? Poznaj swoje nowe prawa Kim jest Ewa Kopacz i kto jest premierem? CHAJZER zapytał Polaków, wynik jest ZATRWAŻAJĄCY Anna Mucha wystąpiła w POLSKIM HORRORZE! Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha W trakcie grypy nie rezygnuj z KARMIENIA PIERSIĄ. Jest ważny powód Tak szkolą muzułmańskie kobiety. Rosyjska reporterka dotarła do źródeł Obniżają cholesterol, odchudzają, poprawiają kondycję skóry i włosów. Jakie PŁATKI wybrać? UMIĘŚNIONE CIAŁO Holenderki robi furorę w internecie Najgorsze pozycje dla KRĘGOSŁUPA. Pozostajemy w nich przez większość doby Ostatni CZAS NA ODCZULENIE dla alergików. Zostało tylko kilka dni Naturalny lek o niezwykłych właściwościach. Oczyszcza krew i cały organizm