Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Chorzy na raka w kontrowersyjnej kampanii Boli cię głowa? Zbadaj… BIODRA Pyszne BUŁECZKI z dodatkiem naturalnej witaminy C Janusz Józefowicz: „Ojcostwo jest trudniejsze niż macierzyństwo” Które gwiazdy korzystają z porad WRÓŻKI? Savoir-vivre przy wielkanocnym stole. Dlaczego MAŁŻEŃSTWA NIE POWINNY siedzieć razem? Po śmierci narzeczonej przemierza pieszo świat. Właśnie dotarł do Polski 81-letnia Helena Norowicz o udziale w kampanii BOHOBOCO. Podczas rozmowy zrobiła szpagat Uważaj, żeby nie zarazić się od psa. Groźne pasożyty niebezpieczne zwłaszcza dla dzieci! Co drugi mężczyzna i co trzecia kobieta. Tak zdradzają Polacy Prowadząca „Rolnik szuka żony” o metamorfozach uczestników. „Pod wpływem programu poczuł moc” 21-letnia modelka z Radomia podbija Indie