Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

W niej tkwi sekret udanych WYPIEKÓW. Jak wybrać tę odpowiednią? Te przekąski można podjadać bez konsekwencji. Są smaczne i niskokaloryczne Tak szkolą muzułmańskie kobiety. Rosyjska reporterka dotarła do źródeł Majewski śmieje się z MINISTER BIEŃKOWSKIEJ Sprawdź, czy grozi Ci uzależnienie od ALKOHOLU Wstydliwy problem kobiet. By sobie pomóc, ty i partner powinniście przestrzegać kilku zasad Twoje ciało jest opuchnięte? Może to świadczyć o PROBLEMIE Z NERKAMI Domowa ZUPA INSTANT. Wystarczy zalać ją wrzątkiem! Boli cię głowa? Zbadaj… BIODRA Sexy bielizna dla katoliczek? "Trzeba podobać się duchowo i po ludzku" DIETA Z PUDEŁKA pułapką dla pragnących schudnąć. Łatwo o efekt jojo Chodzenie bez STANIKA - zły gust czy atut?