Prosta HISZPAŃSKA PRZEKĄSKA z kilku ziemniaków, jajek i sera!

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa.

Tortilla de patatas, nazywana również tortilla española to tradycyjna hiszpańska potrawa. Może być podawana zarówno na zimno, jak i na ciepło, jako samodzielny posiłek lub w kawałkach jako "tapas". 

Aby ją przygotować, potrzebujesz: 5–6 ziemniaków, cebulę, 5 jajek, 2 łyżek oliwy z oliwek, soli, pieprzu oraz odrobinę żółtego sera.

Źródło zdjęć: Shutterstock

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Nieleczone bywa przyczyną powstawania guzów i ropni. Wszystko o ZAPALENIU ZATOK Co drugi mężczyzna i co trzecia kobieta. Tak zdradzają Polacy Brudne dziecko to szczęśliwe dziecko? Nie tylko. Nadmierna higiena jest przyczyną wielu chorób Marihuana MEDYCZNA. Czym różni się od zwykłej i czy jest bezpieczna? Dzięki niej zachowasz młodość i figurę. Ile dobra ma w sobie kukurydza? Polka została mistrzynią świata w FITNESSIE! Skarżysz się na BÓL PLECÓW? Na dłuższą metę odpoczynek nie wystarczy Chorzy na raka w kontrowersyjnej kampanii Conchita Wurst pokazuje, jak zmienia się w KOBIETĘ! Ma najdłuższe nogi w kraju. Ludzie nie mogą oderwać od nich oczu Efektowny sposób wyrabiania LODÓW Cierpi na nią ok. 230 tys. Polaków. Naukowcy wreszcie wiedzą, jak ją leczyć