Sk艂adniki:
- 2 marchewki,
- 2 pietruszki,
- cebula,
- 10 dkg fasoli zielonej,
- str膮k papryki,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 1/2 puszki groszku,
- ma艂a puszka koncentratu pomidorowego,
- 1/2 szkl. m膮ki razowej,
- 2 jaja,
- natka pietruszki lub rze偶ucha,
- s艂odka papryka,
- oregano,
- s贸l,
- pieprz.
Jak przyrz膮dzi膰?
Pokrojone warzywa (lub mro偶onk臋) ugotowa膰 w bardzo ma艂ej ilo艣ci lekko posolonej wody. Gdy jarzyny zmiekna doda膰 posiekan膮 i podsma偶on膮 cebul臋, przecier pomidorowy doprawic do smaku.Rozetrze膰 m膮k臋 z jajami, sol膮, przyprawami drobno pokrojon膮 natk膮 lub rze偶uch膮 i tak膮 ilo艣ci膮 zimnej wody 偶eby, aby uzyska膰 srednio g臋ste ciasto. 艁y偶k膮 nabiera膰 kluseczki i k艂a艣膰 na wrz膮c膮 osolon膮 wode. Gotowa膰 okolo 3 min (do wyp艂yni臋cia). Odcedzi膰. Wy艂o偶y膰 na talerz pola膰 uduszonymi jarzynami. Mo偶na tez doda膰 uduszone i podsma偶one pieczarki.
Jak podawa膰?
Z kiszonymi og贸rkami.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 6 z艂 |
Autor | Rosi_202 |