Składniki:
* dwa pomidory,
* ser feta,
* serek żółty,
* czosnek,
* zioła prowansalskie lub bazylia,
* sól i pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Pomidoru umyć i przekroić na połowy.środek wydrążyć.
Czosnek rozgnieść i wysmarować nim pomidorowe miseczki.
Fete pokroić na plastry i nałożyć na pomidorki , posolić i popieprzyć wedle uznania, przykryć serkiem żółtym i posypać ziołami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, grillka i zapiekać do rozpuszczenia sera!
Uwagi:
Najlepsze jest z grilla, gdy przejdzie zapachem drewna! Doskonałe na imprezki ze znajomymi.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | keshia |