Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 4 średnie jabłka,
- cukier waniliowy,
- cynamon,
- olej.
Jak przyrządzić?
Z mąki, mleka i jajek przygotowujemy ciasto troche gesciejsze jak na nalesniki, dodajemy cukier waniliowy oraz cynamon. Wszystko razem mieszamy do uzyskania ciasta bez grudek. Jablka obieramy, drobno kroimy i dodajemy do ciasta. Wszystko raz jeszcze mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i lyzka nakladamy kolejne porcje. Smazymy, az sie placki zarumienia po obu stronach:)
Potrzebne przybory:
Patelnia, miska, lyzka, 2 widelce, talerz.
Jak podawać?
Najlepsze sa na cieplo posypane cukrem pudrem, ale sa rownie dobre na zimno! SMACZNEGO!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | kiniak |