Składniki:
- mielone sojowe w proszku,
- 4 bułki,
- plastry ogorka kiszonego,
- sałata,
- plastry pomidora,
- przecier pomidorowy,
- plastry zoltego sera.
Jak przyrządzić?
Z mielonego sojowego sproszkowanego robimy splaszczone kotlety sredniej wielkosci (takie jak sa w cheeseburgerze).
Pamietajcie, ze najpierw to mielone sojowe kotlety trzeba zalac woda wg instrukcji. Potem smazymy.
Na rozkrojana bulke (moze byc taka specjalna do hamburgerow), kladziemy po plastrze wszystkiego i smarujemy obficie przecierem. Uwaga! Zolty ser ma dotykac goracego usmazonego kotleta.
Wkladamy do rozgrzanego piekarnika 180 na 2 - 4 minuty zeby bulka sie podgrzala.
Jemy.
Jak podawać?
Szybko i do piwa.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Ajwi |