Składniki:
- kotlety schabowe (sztuk tyle, ile kto zje),
- 15 dag kapusty kiszonej,
- 70 dag pieczarek,
- sól,
- pieprz,
- tłuszcz do smażenia,
- jajko,
- mąka,
- bułka tarta (do panierki).
Jak przyrządzić?
Kotlety zbic na bardzo wąsko (żeby można było przez nie prawie zobaczyc druga stronę kuchni).
Ok. 70 dag pieczarek po obraniu z łupki mielę w maszynce (albo jak kto woli drobno kroję), (odstawic na około 10 minut, odcedzic jeśli za dużo wody i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Podsmażam 15 minut.15 dag ( nie wiecej) kisoznej kapusty ( ODCISNĄĆ !!!!!!!!!!!) i posiekac nożem i wrzucić do pieczareksól, pieprz ( lub inne wasze ulubione przyprawy ) do smakuwystygniety faszer zawijamy w ubitego kotleta- panierujemy i smażymybardzo ważne jest dobrze odcisnąc kapustę - bo później będzie za kwaskawe
Uwagi:
Bardzo ważne jest dobrze odcisnąc kapustę - bo później będzie za kwaskawe.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |