Indyk (lub kurczak) z czosnkiem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 70 dag piersi z indyka (lub kury),
- kilka ząbków czosnku,
- 4 łyżki soku z cytryny,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz (najlepiej biały).

Jak przyrządzić?

Mięso kroimy na plastry (można te plastry mięsa lekko pobić), układamy w płaskim naczyniu i posypujemy pokrojonym czosnkiem. Olej mieszamy z sokiem z cytryny, solimy i posypujemy pieprzem. Przykrywamy i pozostawiamy na całą noc - niech nabiera smaku. Następnego dnia lekko wycieramy powierzchnię mięsa i pieczemy na ruszcie po 5-8 minut z każdej strony.

Jak podawać?

Podajemy z sałatą i pieczywem z grilla.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Autorbromba

Indyk (lub kurczak) z czosnkiem: Podobne przepisy

Indyk (lub kurczak) z czosnkiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy