Składniki:
- 4 kotlety z piersi indyka,
- 6 łyżek mleka,
- 125g wiórków kokosowych,
- 4 łyżki oleju sezamowego lub uniwersalnegoimbir, sól, pieprz,
- 2 pory,
- strączek chili,v- 2 łyżki masła,
- ananasy z puszki.
Jak przyrządzić?
Mięso opłukać, lekko zbić. Natrzeć ze wszystkich stron imbirem. Wstawić na godzinę do lodówki.Pory oczyścić, opłukać. Pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Ananasy odsączyć.
Podsmażyć pory i paprykę na maśle. Dodać sól i pieprz.
Kotlety posolić. Maczać w mleku, obtaczać w wiórkach i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Jak podawać?
Podawać z ryżem na sypko udekorowane smażonymi warzywami i ananasem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | 562 kcal / porcja |
Autor | Agnes |