Orientalne sznycle z indyka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 kotlety z piersi indyka,
- 6 łyżek mleka,
- 125g wiórków kokosowych,
- 4 łyżki oleju sezamowego lub uniwersalnegoimbir, sól, pieprz,
- 2 pory,
- strączek chili,v- 2 łyżki masła,
- ananasy z puszki.

Jak przyrządzić?

Mięso opłukać, lekko zbić. Natrzeć ze wszystkich stron imbirem. Wstawić na godzinę do lodówki.Pory oczyścić, opłukać. Pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć pestki, drobno posiekać. Ananasy odsączyć.
Podsmażyć pory i paprykę na maśle. Dodać sól i pieprz.
Kotlety posolić. Maczać w mleku, obtaczać w wiórkach i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Jak podawać?

Podawać z ryżem na sypko udekorowane smażonymi warzywami i ananasem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Porcje4 porcje
Kaloryczność562 kcal / porcja
AutorAgnes

Orientalne sznycle z indyka: Podobne przepisy

Orientalne sznycle z indyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy