Sk艂adniki:
- 80 dag sera bia艂ego,
- 125 dag margaryny,
- 250 dag cukru pudru,
- 6 jajek,
- cukier waniliowy,
- 1/2 budyniu 艣mietankowego bez cukru,
- pierniki w czekoladzie.
Jak przyrz膮dzi膰?
Margaryn臋 utrze膰 z cukrem pudrem i waniliowym, nast臋pnie dodawa膰 po jednym 偶贸艂tku, ci膮gle ucieraj膮c doda膰 zmielony ser i utrze膰, pod koniec doda膰 budy艅 i ubit膮 pian臋 z bia艂ek, ca艂o艣膰 lekko wymiesza膰, po艂ow臋 masy wy艂o偶y膰 dowy艂o偶onej papierem tortownicy, na ser ciasno u艂o偶y膰 pierniki, przykry膰 drug膮 warstw膮 sera, piec ponad godzin臋, sprawdza膰 patyczkiem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | anusia |